IKBENIK.online

Eén digitale tool voor inzicht in talent & vaardigheid

IKBENIK is een online en interactieve tool waar leerlingen op zoek gaan naar hun talenten & vaardigheden om zich zo voor te bereiden op de toekomst. In de tool komen alle vaardigheden in één doorgaande lijn samen.

Inzicht in 21e-eeuwse vaardigheden 'nieuwe stijl'

De IKBENIK-tool is gebaseerd op het vaardigheidsmodel dat bestaat uit 5 kernvaardigheden, onderverdeeld in 14 deelvaardigheden. In de online tool werken leerlingen in de onderbouw alleen aan de 5 kernvaardigheden. Leerlingen uit de midden- en bovenbouw werken aan alle 14 deelvaardigheden.

Daarom IKBENIK.online:

  • Elke leerling werkt aan eigen talent & vaardigheid
  • De leerling is eigenaar
  • Doorgaande lijn per vaardigheid voor de volledige basisschoolperiode
  • Per leerling een persoonlijk overzicht
  • Korte lesjes per vaardigheid
  • Toevoeging portfolio (eigen ‘trots’ uploaden)

Groeien in je eigen talent & vaardigheid

De onderbouw, de middenbouw en de bovenbouw zijn gesymboliseerd in drie eilanden. Iedere leerling werkt op één van de drie eilanden aan eigen talenten en vaardigheden. Een leerling verkrijgt inzicht, maar werkt ook zelfstandig aan zijn of haar talenten en vaardigheden in het eigen tempo. Hiermee wordt gebruik gemaakt van ‘gamification’ en van verschillende spelmechanismen zoals punten, badges en leaderboards. Zo ontvangen leerlingen punten als ze een activiteit succesvol afronden. Hiermee wordt gestuurd op voortgang, niet op resultaat.

Overzicht voor leerling en leerkracht

De leerlingen ontvangen per vaardigheid een persoonlijk overzicht. De overzichten geven inzicht in talenten & vaardigheden van de leerling. Voor de midden- en bovenbouw is het inzicht óók voorzien van individuele feedback en tips. Een leerkracht heeft een dashboard tot zijn of haar beschikking, waarmee hij of zij de voortgang per leerling en per groep kan monitoren.

Lees meer
Inclusief leerkrachtdashboard
Methode-onafhankelijk
Valide & betrouwbaar
Webbased

Meer weten of interesse?

Bel of mail ons, óf stel je vraag door het formulier hiernaast in te vullen. We nemen zo snel mogelijk contact met je op om je verder te helpen.