SCOL

Sociale Competentie Observatie Lijst

De SCOL is een meetinstrument voor het primair onderwijs. Met de SCOL werk je planmatig aan de verbetering van sociale competentie, welbevinden en veiligheid in je groepen en op school. Het helpt je bij het plannen, organiseren en evalueren van het onderwijs in sociale competentie.

De SCOL bestaat uit:


LeerlingSCOL

Vragenlijst met dezelfde 27 vragen waarmee de leerling het eigen gedrag beoordeelt. Het vergelijken van de resultaten van de leerkracht met die van de leerling geeft extra informatie over het sociale functioneren van de leerling.

Dashboard Bestuur

Het dashboard bestuur geeft je op bovenschools niveau inzicht in de sociale competentie van je scholen.

Monitor Sociale Veiligheid

Benieuwd naar de sociale en fysieke veiligheidsbeleving en het welbevinden van de kinderen? Met de MSV breng je dit eenvoudig en anoniem in beeld. De school voldoet hiermee aan de wettelijke monitoringsverplichting.

Optioneel: activeer extra hulpvraag

Het is mogelijk om een extra vraag te activeren waarmee een leerling een gesprek kan aanvragen met de leerkracht of liever iemand anders. De vertrouwenspersoon krijgt dit verzoek dan binnen.

Voor wie?

SCOL voor leerkracht en ib’er

Groepsoverzichten zijn voor de leerkracht en de ib’er het belangrijkst. Hier zie je de totaalscores van je leerlingen, wat de verdeling van deze scores is (totaal of per categorie) en in welke normgroep zij scoren. Naast de groepsoverzichten biedt de SCOL rijke analysemogelijkheden op leerling-, school- en bestuursniveau.

SCOL voor kwaliteitsmedewerkers

Met het Dashboard bestuur heeft ook de medewerker kwaliteitszorg op bestuursniveau een krachtig analyse-instrument in handen. In één oogopslag zie je hoe het met de scholen gaat. Je vergelijkt scholen of clusters van scholen met elkaar. De resultaten kun je afzetten tegen de landelijke norm of tegen de eigen schoolstandaarden.

Samenwerken

De SCOL is een samenwerkingsproject tussen Kwintessens Uitgevers, de CED-Groep en Rovict, waarbij Rovict de helpdeskondersteuning verzorgt en de CED-Groep de inhoudelijke ontwikkeling en scholing bij de SCOL.

Koppelen

SCOL koppelt met de gangbare leerlingadministratiesystemen. Lees hier alles over Rovict ESIS als leerlingadministratiesysteem.

4 – 12 jaar
Voor PO en SO
Valide & betrouwbaar
Ontwikkeld met CED-groep

Meer weten of interesse?

Neem gerust contact met ons op door te bellen, mailen of door het formulier hiernaast in te vullen. We helpen je zo snel mogelijk verder.